DUODECIM – pravo za revolucionarje

duodecim

Duodecim izvira iz izraza lex duodecim tabularum, in opisuje prve zametke rimskega prava iz leta 462 pr.n.št., ki je bilo vklesano na dvanajstih tablicah in je služilo »izenačitvi svobod obeh razredov«.

Duodecim bo nudil pravno svetovanje za malo gospodarstvo po cenah in pod pogoji, ki bodo prilagojeni zmožnostim posameznih podjetij, projektov, fizičnih oseb.

Vsa podjetja se srečujejo s pravnimi izzivi, novim, mikro in malim podjetjem pa lahko predstavljajo precejšen zalogaj, ki lahko tudi negativno vpliva na njihovo delovanje, velikokrat finančno, zagotovo pa časovno.

Težava vseh posameznikov z idejo, mikro in malih podjetij ter samostojnih podjetnikov in START-UP podjetij je ta, da je pravno svetovanje praviloma precej drago, zakomplicirano, ter da zahteva precej časa. Posledično je nedostopno vsem, ki večino finančnih sredstev namenijo za razvoj svojih podjetniških idej. Vkolikor se odločijo, da bodo poskusili stvari razrešiti sami, si morajo odtegniti dragoceni čas, rezultati reševanja pravnih izzivov pa niso nikoli tako kakovostno pripravljeni, kot če bi jih pripravljali pravniki.

Združili bomo potrebe trga, po dostopnem gospodarskem pravnem svetovanju z razpoložljivostjo pravnikov, ki si želijo sodelovati pri ponovnem zagonu malega gospodarstva. Zavod ZMAG bo projekt poskusil pripeljati do faze oblikovanja v d.o.o. z več strankami.

Spletna stran projekta je v pripravi, trenutno zbiramo informacije o lokalnem trgu, anketo si lahko ogledate tukaj.

Trenutno iščemo tako partnerje pri projektu, kot tudi odvetniške pisarne in pravnike za sodelovanje.

Pomagajmo zopet narediti pravo dostopno in v podporo vsem, ki ga potrebujejo.