Ustanovitelji


Alt Text
Ajda

VLOGA: soustanoviteljica, kontaktna oseba, projektni vodja

Ajda je magistra biotehnologije z mehkimi veščinami. Med študijem in sodelovanjem na številnih projektih z različnimi organizacijami je pridobila ogromno izkušenj in mehkih veščin, tudi s področja vodenja in koordinacije projektov. Zavzema se za kreativnost in podpira prenašanje znanja na mlajše generacije članov ZMAG. V ekipo prinaša elan (brez smuči) in energijo. Izredno ceni smisel za humor.

Poleg naštetega je Ajda ena izmed redkih oseb, ob kateri se, kljub temu, da te upravičeno nadira, počutite odlično, saj to naredi vedno z nasmeškom.

Svet bi bil nedvomno bolj zanimiv in veliko lepši, če bi se vsi, ki se nadirajo, to počeli z nasmeškom.

»Preserve your sense of humor in all areas of life which trouble you.« (unknown author)

Kontaktirajte Ajdo
Alt Text
Marko

VLOGA: soustanovitelj, svetovalec

Marko je diplomiral na področju računalništva in informatike, zaposlen pa je v telekomunikacijskem sektorju. Marko povezuje, tako kot dobro znana Švedska telekomunikacijska firma, samo Marka najbrž ne bo kupil Microsoft. :  ) Želi pomagati soustvariti boljše poslovno okolje za start-up podjetja, zato se je odločil za soustanavljanje ZMAG-a.

Sposoben je prepoznati, povzeti in razložiti težavo v zelo kratkem času. Njegova vloga v ZMAG-u, zavoljo zelo zahtevne službe, je omejena na vlogo svetovalca, a ravno njegovi nasveti velikokrat pripomorejo k razrežitvi gordijskih vozlov med nesporazumi, do katerih vedno pride. V prostem času rad kuha in uživa v naravi. Nekatere od njegovih najljubših jedi vključujejo kuhana jetrca, srednje-surove vampe in fritezirane kobilice. (približno 50% tega je res)

Marko veliko potuje s svojo izbranko ampak nam še nikoli nista poslala razglednice. Ampak obljubita, da bosta.

»No comment is a comment« (George Carlin)

Kontaktirajte Marka
Alt Text
Vlado

VLOGA: soustanovitelj ZMAG-a, svetovalec

Elektrotehnik-energetik-prodajnik-podjetnik podnevi, umetnik ponoči. Pomaga ZMAG-u pridobiti in razviti nove projekte, povezuje ZMAG z vlagatelji in vlagateljskimi podjetji. Ker je kontrol-frik z zahtevno službo je njegova Asana vedno polna nalog. Dobro se zaveda, da bi brez članov ekipe ZMAG že zdavnaj pregorel. Verjame v to, da moramo delati skupaj, da dosežemo napredek, vendar moramo delati prave stvari na pravi način. Med drugim je poskusil v Sloveniji vzpostaviti infrastrukturo za električna vozila, ampak l.2008  je bilo še prezgodaj.

» Music is the spice of life. « (The Jammocrats) » Caution is life’s condom, nothing can come out of it. « (McFoo)

» The reasonable man adapts himself to the world; the unreasonable one persists in trying to adapt the world to himself. Therefore, all progress depends on the unreasonable man. « (George Bernard Shaw)

KontaktirajteVlada

Specialisti!


Alt Text
Anže | spletni marketing, spletna prisotnost podjetij

V profesionalem življenju Anže ljudi pošilja nekam… Tam, jim pravi, se lahko sprostijo in naučijo kaj novega. To je zato, ker se službeno ukvarja s turizmom. Pred 5 leti se je začel pobliže spoznavati s spletnim marketingom in strategijami za spletno prisotnost podjetij. Med tem časom je pridobil številna znanja in veščine, ki jih stalno nadgrajuje skozi delo na ZMAG projektih.

Anže je zelo komunikativen, prilagodljiv, zanesljiv, točen, pripravljen na delo v team-u in zelo skromen. Velikokrat tudi lačen, saj 97% časa, ko začnemo s sestankom Anže je sendvič. Sklepamo lahko, da ima Anže zelo rad sendviče, ne moremo pa izključiti jedi na žlico, morda bi tudi le-te z veseljem jedel.

Ekipi ZMAG in projektom ponuja svež pristop in pogled na trenutne težave tako začetnih kot tudi izkušenih podjetnikov.

» Ne dam citata, k nevem kerga bi dal. « (Anže)

| Povežite se.
Alt Text
Dejan | IT, cripto-valute, Tržič

Dejan je študent 2.letnika informatike. V ZMAG-u je zadolžen za IT podporo skupaj z Anžetom, zelo je aktiven na področju kripto-valut. Če želite vedeti karkoli s področja kripto-valut, digitalnih kripto-zaščitenih-top-anonimnih stvari, samo vprašajte. Morda vam bo povedal. Poleg ZMAG-a je Dejan aktiven tudi v društvu Bitcoin Slovenija. Kot da vse to ni dovolj, je Dejan iz Tržiča, kjer delajo kripto čevlje.

Dejan je fokusiran in vesten, izbrane naloge vedno opravi v predvidenem roku, v kolikor vidi, da mu ne bo uspelo se zna povezati znotraj ekipe ali z zunanjimi strokovnjaki, da opravi kar si je zadal.

Tako kot Jure O., Dejan tudi ne govori veliko, ampak ko kaj pove, pove vse. Njegova vokalna interakcija je zminimizirana tako kot vezja vseh dobrih digitalnih naprav. Pravi mož akcije, približno tako kot Clint Eastwood v vseh tistih vesternih, ko je bilo več mrtvih kot vrstic dialoga. Kljub temu, da je iz Tržiča ga imamo radi, ker smo odprti za vse kulture.

»Wax on, wax off« (mr. Miyagi) See what I mean?

| Povežite se.
Alt Text
Živa | fotografija, biotehnologija

Diplomantka biotehnologije z razumom v znanosti in srcem v umetnosti. Tekom študija in sodelovanja na različnih projektih je spoznala, da bistvo uspeha leži v povezovanju in prenosu znanja. Skupini ZMAG se je prikljucila zaradi pridobivanja novih izkušenj in unikatne ekipe, ki s svojo drznostjo in inovativnostjo premagujejo ovire pri realizaciji mojih, tvojih in skupnih sanj.

Živo privlačijo jo nekonvencionalne ideje, racionalnost in estetika. Kot prava ninja mojstrica se je sposobna prikrasti na sestanek ne da bi bila opažena vse dokler tega ne želi! Poleg tega je odlična fotografinja. Na zgornji sliki jo lahko vidite, ko je pri 6.letih ravno zaključila s postavljanjem scene za enega izmed prvij selfiejv sploh. To delo je poimenovala “To se zgodi, če me pustite samo na vrtu z vžigalicamo sredi zelo suhega poletja.”

»If you want  something you’ve never had, you must be willing to do something you’ve never done.« (Thomas Jefferson)

| Povežite se.
Alt Text
Matija | industrijsko oblikovanje

Po izobrazbi je industrijski oblikovalec, ki ima tudi master produktnega oblikovanja šole Elisava iz Barcelone. (izgovori se BARFELONA : )) Obvlada tudi grafično oblikovanje in ilustracijo, vedno poskrbi, da ne naredimo kaj očem neprijetnega. Pri oblikovanju ga zanima, kako estetskost in uporabnost približati uporabniku na razumljiv in hkrati vznemirljiv-inovativen način.

Aktivno je sodeloval pri uspešnem Kickstarter projektu Swich Wireless charger, katerega je oblikoval in med kampanjo skrbel za promocijo. Vedno cool, miren in zbran ter član skrivnega društva skrivnostnih bradatih moških ZMAG, ki šteje dva člana in katerega skrivni član je tudi Anže.

»Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works.« (Steve Jobs)

| Povežite se.
Alt Text
Marina | pravno svetovanje

Diplomirana pravnica, ki se v Zavodu ZMAG posveča predvsem področju gospodarskega prava (statutarnega, pogodbenega prava, prava intelektualne lastnine, predvsem pa množičnega financiranja). Izkušnje je pidobila z delom v nevladnih organizacijah, ustanavljanje NVO-jev, vodenje projektov, pisanje razpisov in organizacijo dogodkov.

Njena strast so jeziki., kar je posledica želje po delu v mednarodnem okolju. Morda zato občasno govori Svahili ali pa tleska z jezikom, pri njej nikoli ne veš. Kljub temu jo vedno ubogamo.

Marinina vizija je grajenje pozitivnih zgodb, ki temeljijo na konstruktivnem sodelovanju.

Deluje prijazna in mirna, a ko se loti pisanja pravnih zadev se njeno obnašanje hitro spremeni iz “nedolžna ovčka” v “lačen morski pes”. Nekej tazga : )

»AAAAaaAA, aaAAAAaaaAAA!!!« (Tarzan)

| Povežite se.
Alt Text
Blaž | pravno svetovanje

Pravnik, ki je prve delovne izkušnje nabiral v nevladnem sektorju, kot pravni svetovalec za študente in mlade in vodja projektov. Dežurni geek ekipe, ki opreza za novimi tehnologijami in gizmoti, ki nam bodo morda v bodoče spremenila življenja, kot recimo Kekec pašteta ali Bicikelj ali interneti in fejsbuki ipd. Posebno ljubezen goji do znanstvene fantastike. Ne tiste znanstvene fantastike, ki jo Hollywood vztrajno vceplja v vse romantične komedije zaradi katerih preveč pričakujemo od naših odnosov s partnerji, ne! Blaž verjame v Yodo, R2D2-ja in Futuramo. Navdušenec nad IT-jem, ravno tako kot tisti Adam z vrta iz najbolj prodjane knjige, ne mara Jabolka. (NO Apple).

Blaž je v prostem času tudi oče, filmofil in serijofil ter ljubiteljski humanist. Pozimi smuča, poleti se potaplja, medtem pa prebere tudi kaksno knjigo.

»I like soup«   (Mike Tyson)

| Povežite se.
Alt Text
Jure O | poslovni načrti in finance

CUM laude ekonomist s strokovnim magisterijem iz smeri Denar in Finance, ki se v Zavodu ZMAG ukvarja predvsem z zadevami povezanimi s pridobivanjem zagonskega kapitala. Vedno 100% zbran in ZMAG ima srečo, da nam je dostopno njegovo poglobljeno in vedno-rastoče poznavanje ekonomije.

Tako kot naš Dejan je tudi Jure undertalker in oversayer. Pogosto pomaga izboljšati poslovne načrte in vljudno postavi start-upe na ekonomsko mesto, ki si ga zaslužijo, ki je po nekem čudnem naključju vedno nižje, kot start-up podjetja domnevajo, da bi moral biti. Ampak tudi to je v redu.

Trenutno je Jure zaposlen v veliki tuji korporaciji in mi ga pogrešamo.

»Če bi mel slanino, bi si lahko naredil jajca s slanino, če bi mel jajca« (neznani politik)

| Povežite se.
Alt Text
Tina S | organizacija dogodkov, PR, marketing

Študentka magistrskega študija Ekonomske fakultete, ki je svoj smisel življenja našla v organizaciji različnih dogodkov, PRju in marketingu. Rada ima dinamično delo in je zaljubljena v piljenje podrobnosti.

Samo Bog, karkoli si predstavljate da ononaono je, vam lahko pomaga če ne spoštujete njene predanosti delu in podrobnostim, da bi dosegla želeni PR ali marketinški rezultat.

Tina v delo, ki ga opravlja, vedno vloži svoje srce!

»…I’ve been told where I must go and who I must be. I’ve been shrunk, stretched, scratched, and stuffed… I’ve been accused of being Alice and of not being Alice but this is *my* dream. *I’ll* decide where it goes from here.« (Alice in Wonderland)

| Povežite se.
Alt Text
Chuck Nori(s)si | vodenje, delo v team-u

Chuck ali Chuckita Noris(s)i, nisi še naš član. SI pa sposoben velikih del, manjka ti samo izziv. Bi pravi Chuck Norris sploh ugotovil kako močan je v resnici, če ne bi bil izzvan, da naredi 3 sklece, med izvajanjem katerih je ugotovil, da sploh ne dviguje lastnega telesa temveč odriva cel planet? Ne bi, potreboval je izziv. Bi Jean Claude Van Damme naredil popolno špago med vozečima tovornjakoma, če ga k temu ne bi izzvali zlobni švedi? Ne ABBA, Volvo. Zihr so zlobni, če so tako dolgo delali tako dobre ampak tako grde avtomobile, zdaj niso več tako zlobni, morda zaradi Jean-a? Ne, tudi Jean-u ne bi uspelo! Enako velja za He-Man-a, Sneguljčico in Malcoma-X, potrebovali so izziv.

Če bi sprejel izziv bi lahko pomagal projektu zgraditi novo podobo in prisotnost na trgu, lahko bi jim pomagal do sredstev s pomočjo katerih bodo začeli delati novo, najboljše slovensko pivo in pri tem bi lahko dobil delež v hitro-rastočem start-up podjetju ali finančna sredstva.

Želiš si učenja novih veščin, želiš si pridobiti nova znanja. Kot Bruce Lee, Garfield in Catwoman se ne bojiš izzivov, ki te čakajo. In če je temu res tako, in če si ne misliš, da si res superheroj, nas kontaktiraj, morda imamo izziv zate. Če pa že misliš, da si superheroj kontaktiraj Matijo, da ti izpili podobo, Tino, da ti naredi pravi PR, da bodo vsi vedeli, da si dober superheroj, ne zloben… Mah, tudi superheroji so v bistvu podjetniki.

| Napredujte.