Kickstarterji deležniškega množičnega financiranja

hedgefund-joe-healy-healthcor1[1]

Deležniško množično financiranje (deležniško MNOF), lahko razdelimo v tri kategorije:

Nepremičinsko (REIT) Obstaja že dolgo časa v neMNOF obliki, a vlagatelji niso mogli investirati manjših zneskov. MNOF spreminja to dejstvo. Ena od deležniških nepremičninskih MNOF platform, ki jo velja omeniti je Prodigy Network. Vlagateljem omogočajo vstop z zelo nizkimi investicijami, ki se začnejo pri $10,000. V preecj kratkem času so uspeli izpeljati 6 večjih mednarodnih projektov z 6,200 vlagatelji iz celega sveta v vrednosti preko $300 MIOTrenutno pripravljajo projekte v vrrednosti, ki presega $850 MIO.

Hedge skladi – Zelo teško dostopni. S sprejemom JOBS act-a in JOBS act-a ver2 se je to v ZDA spremenilo, na tem dela tudi nekaj držav v EU. Po JOBS act-u lahko hedge skladi oglašujejo vlagateljem. Dober primer deležniške MNOF platforme za hedge sklade je Sliced Investing, ki ponuja akreditiranim vlagateljem vstop z minimalno $20,000.

Zasebni skladi – Izziv je predstavljal, poleg izredno obsežne dokumentacije, tudi zelo visok vstopni vložek. V ZDA je ta predstavljal $1 MIO. Na srečo se tudi tu pojavljajo deležniške MNOF platforme, ena izmed njih je  InvestX , ki je bila zagnana pred kratkim in prinaša svež veter. Vsi projekti izvirajo in so analizirani s strani izbrane skupine specializiranih finančnih podjetij. Minimalni vložek je trenutno nastavljen na $2,500 in omogoča vlagateljem da diverzificirajo in po želji razpršijo svoje investicije.

(vir: stockhouse.com, Marcus New)