Po novo znanje kar na StartUp vikend v Milano

Snapout logotip

Avtorica: Ajda Marič
Pretekli vikend so se Danijel Volčič, Simon Derman in Andrej Curk udeležili dogodka StartUp vikend, ki se je odvijal od 31.1 do 2.2.2014 v Milanu. Tovrstni dogodki so namenjeni mladim podjetnikom, ki iščejo poslovne partnerje in sodelavce. StartUp vikend je bil organiziran s strani organizacije Talent Garden, ki so najbolj poznani tudi po tem, da se v njihovih prostorih kalijo IT podjetja.

Danijel Volčič in Simon Derman

Danijel Volčič in Simon Derman

Na 3-dnevnem dogodku je sodelovalo kar 140 posameznikov iz različnih držav. Prvi dan se je predstavilo 50 inovativnih idej, med katerimi so izbrali 15 najbolših. Fantje so se veselili razglasitve, saj se je ideja Simona Dermana uvrstila v finalni izbor.

Njegova ideja za pametne telefone SnapOut povezuje ponudnika in potrošnika preko družabnih omrežji s pomočjo multimedijski vsebin. Njihov paradni konj tiči v tem, da so z uporabo aplikacije posamezniki, ki delijo slike, video posnetke ali pisane vsebine na družabnih omrežjih, nagrajeni.

Po razglasitvi rezultatov, je ekipa prejela okrepitve, saj so se jim pridružili še štirje Italjani, dva Litvanca in Nemec. Že takoj po začetnem spoznavanju so začeli na grobo razvijat idejo. Omeniti je potrebno, da so v ekipo pridobili izvrstnega programerja, saj je v samo 12 urah naredil aplikacijo za pametne telefone, katero so lahko tudi preizkusili.

Med vikendom so imele vse ekipe na razpolago kar 17 mentorjev, vrhunskih strokovnjakov z različnih področij. Z njihovo pomočjo in lastno zagnanostjo, so tako razvijali poslovni model, ki temelji na metodi KANVAS.

Danijel:

“V soboto zvečer smo vedeli, da imamo pred seboj še veliko dela in zelo malo časa, tako da smo na trenutke postali malo negotovi in izgubljeni, vendar smo se z veliko pozitivne energije z lahkoto obdržali na začrtani poti. Zadnji dan je bilo čutiti pri vseh skupinah kar nekaj nervoze. Vsi udeleženci smo vadili 5-minutne predstavitve (pitch). Te so pomenile pomemben in odločilen trenutek, ko smo ob 15h začeli predstavljati svoje ideje investitorjem in mentorjem.V resnici 5 minut sploh ni tako dolgih, pa vendar, ko smo bili na vrsti mi, je bil občutek, da ura teče 10x hitreje kot pri drugih.”

Fantje se na koncu niso vrnili z zmagovalno idejo, so pa domov vsekakor prinesli bogato izkušnjo ter veliko novih spoznanj in poznanstev.

Zmagovalec je prejel 3-tedensko šolanje za eno osebo v MIND THE BRIDGE (MTB), ki je ena najboljših šol za StartUpe na svetu in ima sedeže v San Franciscu. Zmagovalec je prav tako prejel mesec dni uporabe prostorov za tri osebe v stavbi Talent Garden Milano.

In kot pravi star slovenski pregovor: Kdor jezika špara, kruha strada, se fantje niso »šparali« in so se uspešno povezali z odgovornimi, ki zastopajo MTB.

In kaj pravijo naši udeleženci:

Andrej:

“Moji občutki iz StartUp vikenda so zelo pozitivni. Čeprav organizacija ni bila 100%, se je pokazalo, da lahko pravi in zagnani ljudje na kupu naredijo velike stvari. Lepo je pogledati v tujino in videti kako je tam poskrbljeno za mlade, ki imajo željo ustvarjati prihodnost. Glede tega je Italija vsekakor nekaj let pred nami.”

Andrej Curk

Andrej Curk

Danijel:

“Po končanem dogodku nam je pomočnik direktorja razkazal celo zgradbo, nad čemer smo bili fascinirani… v pisarnah je bilo celotno pohištvo iz kartona (mize, stoli, omare, police). Skoraj vse, kar je bilo v prostorih, je imelo gesto okolju prijazni materjali. Prostori, v katerih smo ustvarjali in ljudje s katerimi smo sodelovali, so nam vlili še več volje in pozitivne energije ter potrdili to, da smo na pravi poti. StartUp smo zapustili z bogato izkušnjo in veliko uporabnega znanja za naprej. Seveda pa je potrebno pohvaliti celotno osebje, ki je skrbelo, da nas je vsako jutro čakala polna škatla rogljičev. Seveda pa niso pozabili tudi na čas kosila in večerje.”

Simon:

“StartUp vikend je neverjetna izkušnja in vsakemu posamezniku bi predlagal, da jo doživi vsaj enkrat na svoji poslovni poti. Ne le, da je to odličen način za sklepanje novih prijateljstev, pridobivanje idej in dvigovanje motivacije, temveč je tudi edinstvena priložnost, da se učimo od najboljših trenerjev in ljudi. To so ljudje na vrhunskih položajih, direktorji ali voditelji uspešnih podjetij, izkušnje in znanje pa nam nudijo praktično zastonj. Kdor ne ve kje in kako začeti svojo poslovno pot ali kako sploh razviti svojo idejo ali pa mu manjka ekipa sodelavcev, mu predlagam, da ne zamudi niti enega StartUp vikenda več. To je to edinstvena priložnost za učinkovito kreiranje svoje poslovne poti, navezovanje dobrih poslovnih partnerstev, učenje od najbolj izkušenih in tako lažje uresničevanje sanj in želenih ciljev.. Sam se jih bom vsekakor udeležil še veliko!”

Ekipa SnapOut

Ekipa SnapOut